Sunday, 19 March 2017

Welcome to "Degree Life"

Assalamualaikum and hi!

Its been a long time I didnt update any of my story life. This year, I'm 21 yrs old and sepatutnya tahun untuk mengundi. Malangnya tidak layak kerana tidak cukup umurnyaaa hahaha.

Hari ni adalah minggu kedua aku bertapak dalam dunia selain dari dunia fotografi. Ia cukup memeningkan kepala aku kerana aku adalah NR (Non Resident) yang tinggal di Shah Alam dan perit untukku berulang alik kerana sebab tertentu (pm if nak tahu). This week is really frustrated sebab aku adalah LONE RANGER yang cari kelas sendiri2, register course sendiri2, makan sendiri2, dan balik sendiri2. Hahaha masih mencari kawan serasi. But, I love it. Its make me rasa kena palau (sedih). Tapi tak apa. Diorang semua baik belaka.

So, now I further study in UITM Puncak Perdana as student FITA which is Bachelor in Creative Technology (Hons) Animation & Screen Technology.


Expectation of my few friend :
"Kenapa tak sambung degree fotografi?"
"Weh tak lari bidang ke ambil degree animasi ni?"
"Dapat kerja ke?"
"Sumpah susah doh animasi. Banyakkkkk duit"
"Kau minat ke kos ni? Seriously?"

!@#$%^&*()_+

Seriously, when you get this fuc**** questions (torture), rasa down gila. Macam kau tak ada tujuan lain ambil kos macam-macam. After the "pre-mds" haha aku ada semangat nak teruskan kos ni. Classmate jangan ceritalah background mereka. From diploma graphics, digital media, film screen, animation. Power! Budak STPM pun ada tau! Diorang ada otak pandai~ Haha seriously mencabar.

p/s : Kepada kawan-kawan aku yang nak further degree, fikirkan dahulu. "Adakah anda pasti anda akan berjuang untuk hidup berdaya saing yang sangat berbeza dengan zaman spm/stpm/diploma dahulu?"

Okay, sambungan. Classmate aku ada dalam 38 orang. Dan semuanya POOOWEEERRRR!!!

.......

Hahahahaha. Okay sudah tiba masanya aku letak tujuan aku hidup dengan kos berbeza.
1st, I can do freelance photographer (yang ada certificate diploma)
2nd, I can do a success animator (insyaAllah semoga aku grad on time)
3rd, I can do both.

Finally, jangan down wana. Be strong! Please...

No comments:

Post a Comment