Wednesday, 4 January 2017

If you hurt, I'm hurting too

To someone, I love you more than others. We are done. And I hope, you wont forget our promises. "Kawan sampai kahwin". Rindu tu sakitkan. Walaupun berkawan sekalipun, sifat clingy aku ni takkan pernah terhapus. Eeeiii aku rasa nak aje pegang kau sampai bila-bila. Tak tipulah kalau aku tak nangis fikir masa dulu. Bila kau sweet, sumpah potong kaki. Rindu weh serious. Aku taktahu lah nak ngadu apa lagi kat baby blog gemok ni. Aku contact other guys pun, sebab hilangkan bosan je. Buat nasihat, pendapat ke, idea ke, mengadu ke. Bila aku contact, aku contact sebab hari-hari rindu. Hahaha tolonglah jangan member-member baca blog ni. Memalukan je. 

Tahun ni ialah tahun 2017 dimana ekonomi di Malaysia semakin tinggi. Kini aku hanyalah lepasan diploma yang sedang menanti lembaran baru untuk terus diperingkat seterusnya, degree. 2017, aku harap kau akan menyenangi hidup aku dan hidup dalam penuh barakah. Amin. Mama, you're going to be 50 yrs old. Aku nak mama tengok aku kahwin, nak dia ada cucu. Mama, akak dah tua ma. 21 yrs old. I should take a good care of you. Akak patut dah pandai masak dah, dah pandai bangun subuh sendiri, pandai bangun pagi, patut boleh fikir matang fikir panjang. Tahun ni memang nak tanam azam banyak-banyak. Azam 2017 :-
Nak kurus.

Nak cuba ambil income menulis, tolong business orang or else. Buat duit poket.

Setia. Menanti bunga dipetik oleh awak.

Nak jadi perempuan yang pandai semua. Masak. Mengemas. Bangun pagi. Rajin.

Nak kumpul duit untuk travel.

Buang segala tabiat buruk sama ada dalaman atau luaran.

So, the conclusion? Jangan cakap je tapi tak buat. Do a lot of reference, tanya orang-orang yang berpengalaman, jangan malu dan rajin. 

Lots of love.
Wana

No comments:

Post a Comment