Wednesday, 20 April 2016

Wana try to lose weight.

Hi, after a week rest day for me in this semester break, I had some exercise and drinking some green tea for week. I read the review, ramai yang turun berat badan 4kg. Tapi kenapa aku punya berat yang naik 4kg. I ask the seller, dia kata aku maybe dah langgar pantang larang yang diorang bagi.
1st do not drink cold water and manis2
2nd drink a lot of plain water at least 3 liter per day

Yang aku ni minum aku 1.5 liter sehari and selang minum air sejuk manis. Memang naik betul. Aku jujur, berat aku naik daripada 65kg kepada 69kg. Semalam check berat 68. Tiba-tiba naik 1kg. Tu yang aku tanya seller tu. So, aku decide nak stop kejap minum green tea. Aku x cukup air katanya. Aku nak buat cara aku.

So, after this, aku nak buat misi turun sampai berat aku 60kg. Turun dalam 9kg macam tu. Orghh adakah aku berjaya dapatkan berat ideal? After 60kg, I will lose 5kg. That’s my target. Hello, dah 20 tahum, jangan gemuk2 weh. Susah nak berjalan sana sini. Pakwe aku dah sado. Aku? Mestilah nak kurus. Dia umpama pembakar semangat aku lah. Dia nasihat itu ini. Memang insaf nak amek green tea balik. Ura-ura nak ambil fat burner tapi forget about it, if tak berjalan, ia akan menjadi something yang waste of time.

I’m trying to do cardio for a week.

No comments:

Post a Comment