Thursday, 5 November 2015

Sebenarnya blog aku membosankan. Ok, cerita sem 3 !

Assalamualaikum. Rindu blog. Dulu rajin lah ngadap. Sekarang? Maaf, aku sering melupaimu baby blogku. Hahahaha (ketawa tak ikhlas) ="= umm, sekarang aku tengah cuti sem 3. Baki cuti aku hanya tinggal beberapa minggu dan aku akan harungi 14 minggu yang sakit dan perit. Harap2 sem 4 dan 5 jadi sejarah bermakna buat aku semasa bertarung mental menghadap assignment. Mama tak bagi kerja so aku adalah penganggur berjaya sentiasa. Niat nak kumpul duit. Takpe2. Cuti sem depan aku cari kerja lama sikit.

Sem 3 agak mencabar buat aku. Sepatutnya sem 3 ni aku okay. Tapi.... huuuu (muka sedih) disebabkan baby laptop biru aku rosak, rosaklah semua artwork aku sepanjang diploma. Aku down teruk lah. Try cover. Cuma semangat kurang.  So, no more artwork from 1st sem until 3. Yg ada kat aku, sisa2 artwork yg tak berdaya dilihat. Aku terpaksa balik shah alam dan ambil my lil bro punya laptop untuk menyenangkan aku buat kerja even laptop tu macam bunyi mesin rumput or peti sejuk or kereta. Hahaha tak kisah lah. Huhuhu ... Maaf lecturer, sem 3 ni saya lemau. Tapi saya amat2 kecil hati bila diorang kate kat aku yg aku lebih bercinta drpd assignment. wahhh! Maaf, aku bukan student macam tu. Study is study. Relationship aku dengan orang lain baik2 je tau tak. Takpelah. Tu lah dugaan. As a photography student, benda sakit bila gambar kena reject (ni normal), bila gambar kau corrupt (ni sakit), bila laptop kau tak bernyawa (ni perit). Hahaha aku dah harungi.

Sem 3 ada 4 subject photo tau (narrative art, fashion, new media ape tah dan designing). Haha subject yang penat dan lenguh aku buat, new media tu hah. Nanti kena buat "stop motion". Korang boleh tengok instagram aku @wanaharmay yang aku buat pasal PACMAN. Best. Other subject best, fashion. Hahaha banyak kenangan sem ni pasal fashion. Hahhh the best thing everrrrr, bila aku masuk kelas ELC230. Okay, kepada rakan sekelas aku, bersabarlah. Itu pengalaman gempak kita sepanjang belajar. Semua kena. Semua boleh rasa menangis. She's awesome! Aku suka. The way she give talks. Aku enjoy but sometimes, she's creepy enough. Dari jauh boleh rasa "aura jahat" yang gempak disertai dengan cara make up dan lilitan tudung yang aku agak terikut tu. Btw, she's cute even banyak merungut. Haahahahahaha (gelak pelik) Okay, whatever! 13 hb ni, result keluar. Aku pasrah dan tawakkal dengan apa yg bakal aku dapat nanti.

Love you, J

No comments:

Post a Comment