Friday, 6 November 2015

Kejap, nak cerita angan2 aku ni

On my birthday, aku bayangkan yang its will be at the taman lah. Ada kad comel bawak aku pergi situ. Ada belon banyak2 iring aku pergi situ. Belon kiri kanan. Heee~ Pastu dah sampai tempat tu, ada surprise yang menanti kan. Macam ada hadiah macam2 atas meja. "Happy Birthday Wana". Wahhhh! Tulisan besar buat sendiri kan. Cam budak2. Hahaha pastu ada orang datang ramai2 cakap surprise. Diorang menyorok. Nampak semua member2 rapat aku dengan family mama diana kimey tok ki tok wan ucu acik. Uish.. Cousin2 kecik tu datang best kut. haziq, hazim, ijul, marsha, minsha, daniel, Birthday memasing dekat2. Sepupu aku pika, wawa, jiji, qaira, mak long. Kepala bapak ramai. Hahaha angan2 lah semua nak datang.

Nak comel, Ada kad comel bawak aku pergi situ. Ada belon banyak2 iring aku pergi situ. Belon kiri kanan. Heee~ Pastu dah sampai tempat tu, ada surprise yang menanti kan. Ini baru surpriseeee.

Rumah angan2, nak penthouse. Kumpul duit bebanyak. Beli. Tak pun banglo cukup lah. Hahahahaha tak kisahlah rumah apa asalkan ada library untuk aku letak buku kesukaan aku, Fixi, Lejen dan genre2 yg mampu buat orang rasa eeiiiii.....

Kahwin nantiiiii, aku nak tema maroon, merah, pink, purple. Hahahahaha which one? Janji adik beradik colour tulah. Nak vogue ke? Ehhhhh bolehhhh... Kat dewan lah. Ada catering. Nak favourite makanan aku. Western. Campurlah lain2. Ecehhh. Taklah. Nak buat ala kadar kat rumah alam jaya! Hahahahahahaha

Aku nak bukak cafe. Cafe comel. Wohoooo... Alaa2 hipster sikit. Ehh tanak ah. Nak western sikit. arghh lantak lah. Janji ada kan. Ada modal, aku bukak lah satu. Huhuhu

okay. nanti ada apa2 angan2 nak tambah, aku edit balik muahahaha kbye

Thursday, 5 November 2015

Sebenarnya blog aku membosankan. Ok, cerita sem 3 !

Assalamualaikum. Rindu blog. Dulu rajin lah ngadap. Sekarang? Maaf, aku sering melupaimu baby blogku. Hahahaha (ketawa tak ikhlas) ="= umm, sekarang aku tengah cuti sem 3. Baki cuti aku hanya tinggal beberapa minggu dan aku akan harungi 14 minggu yang sakit dan perit. Harap2 sem 4 dan 5 jadi sejarah bermakna buat aku semasa bertarung mental menghadap assignment. Mama tak bagi kerja so aku adalah penganggur berjaya sentiasa. Niat nak kumpul duit. Takpe2. Cuti sem depan aku cari kerja lama sikit.

Sem 3 agak mencabar buat aku. Sepatutnya sem 3 ni aku okay. Tapi.... huuuu (muka sedih) disebabkan baby laptop biru aku rosak, rosaklah semua artwork aku sepanjang diploma. Aku down teruk lah. Try cover. Cuma semangat kurang.  So, no more artwork from 1st sem until 3. Yg ada kat aku, sisa2 artwork yg tak berdaya dilihat. Aku terpaksa balik shah alam dan ambil my lil bro punya laptop untuk menyenangkan aku buat kerja even laptop tu macam bunyi mesin rumput or peti sejuk or kereta. Hahaha tak kisah lah. Huhuhu ... Maaf lecturer, sem 3 ni saya lemau. Tapi saya amat2 kecil hati bila diorang kate kat aku yg aku lebih bercinta drpd assignment. wahhh! Maaf, aku bukan student macam tu. Study is study. Relationship aku dengan orang lain baik2 je tau tak. Takpelah. Tu lah dugaan. As a photography student, benda sakit bila gambar kena reject (ni normal), bila gambar kau corrupt (ni sakit), bila laptop kau tak bernyawa (ni perit). Hahaha aku dah harungi.

Sem 3 ada 4 subject photo tau (narrative art, fashion, new media ape tah dan designing). Haha subject yang penat dan lenguh aku buat, new media tu hah. Nanti kena buat "stop motion". Korang boleh tengok instagram aku @wanaharmay yang aku buat pasal PACMAN. Best. Other subject best, fashion. Hahaha banyak kenangan sem ni pasal fashion. Hahhh the best thing everrrrr, bila aku masuk kelas ELC230. Okay, kepada rakan sekelas aku, bersabarlah. Itu pengalaman gempak kita sepanjang belajar. Semua kena. Semua boleh rasa menangis. She's awesome! Aku suka. The way she give talks. Aku enjoy but sometimes, she's creepy enough. Dari jauh boleh rasa "aura jahat" yang gempak disertai dengan cara make up dan lilitan tudung yang aku agak terikut tu. Btw, she's cute even banyak merungut. Haahahahahaha (gelak pelik) Okay, whatever! 13 hb ni, result keluar. Aku pasrah dan tawakkal dengan apa yg bakal aku dapat nanti.

Love you, J