Wednesday, 10 June 2015

Third Semester of me!

Assalamualaikum,
Its been a long month tak update my baby blog. If you dont know bout me, lemme tell you that I am one of student Diploma of Photography and Creative Imaging in UITM Alor Gajah, Melaka. Okay, aku ada 4 subject photo and 1 elective sem ni. Yang lain macam biasa VCS, CTU, ELC and koko?

Okay, aku tak dapat banyak sangat kelas minggu pertama ni. So, we'll see it on the next week. Can I get through my third semester? Can I continued with those DL that I was get it on my second semester? To get Dean List is pretty hard sayang2 semua. You all kena tough and strong enough nak pikul assignment setiap sem. Jangan jadi macam aku weh. Part 1 buat hal. Tau FND? Kena hadap lah nakkkk~ Oooiii tak tidur dengan cukup masa tu tau tak. Nak buat kat bilik memang tak akan bergerak punya. So, I've decide to stay over night nak buat assignment semua tu. Mostly banyak yang last minute. Dont ever do that! Last minute tu lah yang sakit. Tu semua pengalaman pahit zaman part 1. Part 2 dah insaf sikit.

Alhamdulillah dapat sambung sem 3. Lecturer semua baik dan tegas menegur. Yes, aku buat hal. Datang lambat untuk first class dia. MInta maaf sangat2 sir. Dan thank you so much still nak briefing subject tu for us. Aku tau, kita kena selfish dalam menepati masa. Its too gold lah. Masa ni sangat lah penting untuk seorang photographer! Be puntual. Jangan datang kelas lambat 10 minit ke. 15 minit ke, 20 minit ke... Err korang akan dibebelkan. Hahaha, jangan bawak nama buruk budak photo macam senior kita selfie on stage masa grade haritu. But, I proud of that. Famous kut hahahaa bak kata Sir Raziq, "Kemungkinan second intake akan ramai kan? Mana lah kita tau.." Hahahaha but seriously, part 1 first intake sikit lah sayang. 1 kelas je. Guwa pikir ramai macam batch kitorang. Rupanya 36 student je nakkk~ Next sem aku pikir nak jadi PMDS lahh. Okay tak? Hahahaha kumpul duit~ wuhuhuhu.. Nak try! Kbye

NOTA KAKI : PREPARE UNTUK YANG LEBIH ADVANCE DAN PASTIKAN MENTALITY IS OVER OUT LIMIT ! YEAHH ! *nota ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia*