Wednesday, 13 May 2015

CUTI SEM 2 YANG BERSAHAJA.

Dah dua minggu Wana kerja. Hahaha dalam sejarah hidup Wana, this is my first job. Even kedai baju, aku kerja jelah. Sorang wehh… Kau agak bosan tak? Bosan.. Hari2 Wana bawa novel fixi. 26th May last kerja. After that, Wana ada sebuah plan nak buat.

Btw, tujuan nak update blog hari ni is ragam bermacam macam customer/ masyarakat. Firstly, merungut pasal GST. Yelah, baju kat kedai dah naik. Lepas tu kau bising memarah aku pasaipaa? Kat kedai boss aku ni, aku FOLLOW rules dia. NO CHANGING and NO TRY! Hahahaha tak Nampak dia ada sign kat kedai tu. Then bising lagi marah aku. Sembang pasal hak pengguna. Yup, its right. Sebagai bekas pelajar Perdagangan sewaktu sekolah dulu, hak pengguna mesti diutamakan. Tapi, I follow the rules. Entah lah nak. To me, if nak beli tu, just beli lah. Mulut tu tak payah bising. Kang aku bertekak kang, kau yang diam. Hahaha, ada yang nak cari saiz dia yang besar dan yang paling kecik. Baju kat kedai tu untuk sedang2 punya body je. Tak gemuk, tak kurus. Ada yang warga asing. Vietnam, Indon, Bangla, Philippine, dan yang asing bagi Wana, shemale. Ya Allah, Wana tak tau nak panggil dia “akak” or “abang”. Hehehe yelah. Body mantap tapi suara jantan, acaner tuh nyah? Ada yang bawak anak ramai, baju kat kedai di tarik. Novel aku kena campak. Hahaha makanan jatuh atas lantai? HUHUHU tolong pergi dari sini! Aku jugak kena kemas.

Apa-apapun, Jumaat ni kami bakal dapat email. Hahaha bebudak UITM lah. Terutamanya yang Diploma. Kitorang dapat result. Harap-harap pointer naik lah. Aminnn.,.


Nota kaki : Jangan harapkan orang lain 100% kalau nak berjaya. Usaha sikit untuk diri kita yang memang banyak kelemahan daripada kelebihan ni. Nanti, kita masing-2 berpisah lepas grade. Siapa kau nak harapkan lepas tu? Fikir-fikirkanlah. 

No comments:

Post a Comment