Friday, 6 November 2015

Kejap, nak cerita angan2 aku ni

On my birthday, aku bayangkan yang its will be at the taman lah. Ada kad comel bawak aku pergi situ. Ada belon banyak2 iring aku pergi situ. Belon kiri kanan. Heee~ Pastu dah sampai tempat tu, ada surprise yang menanti kan. Macam ada hadiah macam2 atas meja. "Happy Birthday Wana". Wahhhh! Tulisan besar buat sendiri kan. Cam budak2. Hahaha pastu ada orang datang ramai2 cakap surprise. Diorang menyorok. Nampak semua member2 rapat aku dengan family mama diana kimey tok ki tok wan ucu acik. Uish.. Cousin2 kecik tu datang best kut. haziq, hazim, ijul, marsha, minsha, daniel, Birthday memasing dekat2. Sepupu aku pika, wawa, jiji, qaira, mak long. Kepala bapak ramai. Hahaha angan2 lah semua nak datang.

Nak comel, Ada kad comel bawak aku pergi situ. Ada belon banyak2 iring aku pergi situ. Belon kiri kanan. Heee~ Pastu dah sampai tempat tu, ada surprise yang menanti kan. Ini baru surpriseeee.

Rumah angan2, nak penthouse. Kumpul duit bebanyak. Beli. Tak pun banglo cukup lah. Hahahahaha tak kisahlah rumah apa asalkan ada library untuk aku letak buku kesukaan aku, Fixi, Lejen dan genre2 yg mampu buat orang rasa eeiiiii.....

Kahwin nantiiiii, aku nak tema maroon, merah, pink, purple. Hahahahaha which one? Janji adik beradik colour tulah. Nak vogue ke? Ehhhhh bolehhhh... Kat dewan lah. Ada catering. Nak favourite makanan aku. Western. Campurlah lain2. Ecehhh. Taklah. Nak buat ala kadar kat rumah alam jaya! Hahahahahahaha

Aku nak bukak cafe. Cafe comel. Wohoooo... Alaa2 hipster sikit. Ehh tanak ah. Nak western sikit. arghh lantak lah. Janji ada kan. Ada modal, aku bukak lah satu. Huhuhu

okay. nanti ada apa2 angan2 nak tambah, aku edit balik muahahaha kbye

Thursday, 5 November 2015

Sebenarnya blog aku membosankan. Ok, cerita sem 3 !

Assalamualaikum. Rindu blog. Dulu rajin lah ngadap. Sekarang? Maaf, aku sering melupaimu baby blogku. Hahahaha (ketawa tak ikhlas) ="= umm, sekarang aku tengah cuti sem 3. Baki cuti aku hanya tinggal beberapa minggu dan aku akan harungi 14 minggu yang sakit dan perit. Harap2 sem 4 dan 5 jadi sejarah bermakna buat aku semasa bertarung mental menghadap assignment. Mama tak bagi kerja so aku adalah penganggur berjaya sentiasa. Niat nak kumpul duit. Takpe2. Cuti sem depan aku cari kerja lama sikit.

Sem 3 agak mencabar buat aku. Sepatutnya sem 3 ni aku okay. Tapi.... huuuu (muka sedih) disebabkan baby laptop biru aku rosak, rosaklah semua artwork aku sepanjang diploma. Aku down teruk lah. Try cover. Cuma semangat kurang.  So, no more artwork from 1st sem until 3. Yg ada kat aku, sisa2 artwork yg tak berdaya dilihat. Aku terpaksa balik shah alam dan ambil my lil bro punya laptop untuk menyenangkan aku buat kerja even laptop tu macam bunyi mesin rumput or peti sejuk or kereta. Hahaha tak kisah lah. Huhuhu ... Maaf lecturer, sem 3 ni saya lemau. Tapi saya amat2 kecil hati bila diorang kate kat aku yg aku lebih bercinta drpd assignment. wahhh! Maaf, aku bukan student macam tu. Study is study. Relationship aku dengan orang lain baik2 je tau tak. Takpelah. Tu lah dugaan. As a photography student, benda sakit bila gambar kena reject (ni normal), bila gambar kau corrupt (ni sakit), bila laptop kau tak bernyawa (ni perit). Hahaha aku dah harungi.

Sem 3 ada 4 subject photo tau (narrative art, fashion, new media ape tah dan designing). Haha subject yang penat dan lenguh aku buat, new media tu hah. Nanti kena buat "stop motion". Korang boleh tengok instagram aku @wanaharmay yang aku buat pasal PACMAN. Best. Other subject best, fashion. Hahaha banyak kenangan sem ni pasal fashion. Hahhh the best thing everrrrr, bila aku masuk kelas ELC230. Okay, kepada rakan sekelas aku, bersabarlah. Itu pengalaman gempak kita sepanjang belajar. Semua kena. Semua boleh rasa menangis. She's awesome! Aku suka. The way she give talks. Aku enjoy but sometimes, she's creepy enough. Dari jauh boleh rasa "aura jahat" yang gempak disertai dengan cara make up dan lilitan tudung yang aku agak terikut tu. Btw, she's cute even banyak merungut. Haahahahahaha (gelak pelik) Okay, whatever! 13 hb ni, result keluar. Aku pasrah dan tawakkal dengan apa yg bakal aku dapat nanti.

Love you, J

Wednesday, 10 June 2015

Third Semester of me!

Assalamualaikum,
Its been a long month tak update my baby blog. If you dont know bout me, lemme tell you that I am one of student Diploma of Photography and Creative Imaging in UITM Alor Gajah, Melaka. Okay, aku ada 4 subject photo and 1 elective sem ni. Yang lain macam biasa VCS, CTU, ELC and koko?

Okay, aku tak dapat banyak sangat kelas minggu pertama ni. So, we'll see it on the next week. Can I get through my third semester? Can I continued with those DL that I was get it on my second semester? To get Dean List is pretty hard sayang2 semua. You all kena tough and strong enough nak pikul assignment setiap sem. Jangan jadi macam aku weh. Part 1 buat hal. Tau FND? Kena hadap lah nakkkk~ Oooiii tak tidur dengan cukup masa tu tau tak. Nak buat kat bilik memang tak akan bergerak punya. So, I've decide to stay over night nak buat assignment semua tu. Mostly banyak yang last minute. Dont ever do that! Last minute tu lah yang sakit. Tu semua pengalaman pahit zaman part 1. Part 2 dah insaf sikit.

Alhamdulillah dapat sambung sem 3. Lecturer semua baik dan tegas menegur. Yes, aku buat hal. Datang lambat untuk first class dia. MInta maaf sangat2 sir. Dan thank you so much still nak briefing subject tu for us. Aku tau, kita kena selfish dalam menepati masa. Its too gold lah. Masa ni sangat lah penting untuk seorang photographer! Be puntual. Jangan datang kelas lambat 10 minit ke. 15 minit ke, 20 minit ke... Err korang akan dibebelkan. Hahaha, jangan bawak nama buruk budak photo macam senior kita selfie on stage masa grade haritu. But, I proud of that. Famous kut hahahaa bak kata Sir Raziq, "Kemungkinan second intake akan ramai kan? Mana lah kita tau.." Hahahaha but seriously, part 1 first intake sikit lah sayang. 1 kelas je. Guwa pikir ramai macam batch kitorang. Rupanya 36 student je nakkk~ Next sem aku pikir nak jadi PMDS lahh. Okay tak? Hahahaha kumpul duit~ wuhuhuhu.. Nak try! Kbye

NOTA KAKI : PREPARE UNTUK YANG LEBIH ADVANCE DAN PASTIKAN MENTALITY IS OVER OUT LIMIT ! YEAHH ! *nota ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia*

Wednesday, 13 May 2015

CUTI SEM 2 YANG BERSAHAJA.

Dah dua minggu Wana kerja. Hahaha dalam sejarah hidup Wana, this is my first job. Even kedai baju, aku kerja jelah. Sorang wehh… Kau agak bosan tak? Bosan.. Hari2 Wana bawa novel fixi. 26th May last kerja. After that, Wana ada sebuah plan nak buat.

Btw, tujuan nak update blog hari ni is ragam bermacam macam customer/ masyarakat. Firstly, merungut pasal GST. Yelah, baju kat kedai dah naik. Lepas tu kau bising memarah aku pasaipaa? Kat kedai boss aku ni, aku FOLLOW rules dia. NO CHANGING and NO TRY! Hahahaha tak Nampak dia ada sign kat kedai tu. Then bising lagi marah aku. Sembang pasal hak pengguna. Yup, its right. Sebagai bekas pelajar Perdagangan sewaktu sekolah dulu, hak pengguna mesti diutamakan. Tapi, I follow the rules. Entah lah nak. To me, if nak beli tu, just beli lah. Mulut tu tak payah bising. Kang aku bertekak kang, kau yang diam. Hahaha, ada yang nak cari saiz dia yang besar dan yang paling kecik. Baju kat kedai tu untuk sedang2 punya body je. Tak gemuk, tak kurus. Ada yang warga asing. Vietnam, Indon, Bangla, Philippine, dan yang asing bagi Wana, shemale. Ya Allah, Wana tak tau nak panggil dia “akak” or “abang”. Hehehe yelah. Body mantap tapi suara jantan, acaner tuh nyah? Ada yang bawak anak ramai, baju kat kedai di tarik. Novel aku kena campak. Hahaha makanan jatuh atas lantai? HUHUHU tolong pergi dari sini! Aku jugak kena kemas.

Apa-apapun, Jumaat ni kami bakal dapat email. Hahaha bebudak UITM lah. Terutamanya yang Diploma. Kitorang dapat result. Harap-harap pointer naik lah. Aminnn.,.


Nota kaki : Jangan harapkan orang lain 100% kalau nak berjaya. Usaha sikit untuk diri kita yang memang banyak kelemahan daripada kelebihan ni. Nanti, kita masing-2 berpisah lepas grade. Siapa kau nak harapkan lepas tu? Fikir-fikirkanlah. 

Tuesday, 7 April 2015

ICE IS MY EVERYTHING

Assalamualaikum kepada yang sudi stalk blog wana.
Hari ni tajuk tak ada kena mengena dengan content. Disini hanya ingin menyatakan hasrat aku sebagai pelajar UITM Lendu, Wana dah nak habis Semester 2. Semester 1 Wana penuh eye bag. Sesiapa yang kenal kerja student Art Design memang memahami apa yang diorang buat masa jadi Part 1 a.k.a ANJING. Senior suka benor panggil Part 1 tu anjing. Hahahaha "Beware of dog!". Sem 1 aku masuk kelas paling tak bergaul dengan orang lain. Buat hal. Tak ikut arahan. Dan yang penting, muka tak pernah ada dalam studio. Hahhh... Kelas Wana lah tu. Dulu kelas ramai, Sekarang sem 2 ni bilangan kelas Wana cuma 12 orang. Best? Sangattttt...... Diorang ni lah adik, kakak and abang Wana. Nak aku mention? Aqil, Nabil, Jijoi, Aimi, Peah, Hana, Aimi, Qur'a, Zana, Fatin, and Zira. Perangai masing-2 lain gila lah. Hahaha kitorang tak berpuak. Kitorang budak baik. Sem 2 ni memalukan sikit. Sebab kitorang ada event SYMPTOMS 5. UITM lain takde banyak sangat event. Kat Lendu ni, bukan kata banyak. Banyakkkk sangatlah. Masscom, Bussiness, Art Design, Kolej.. Blablablabla. Banyak tak terkira. Aku paling sayang UITM ni. Sebab, UITM ni lah temukan Wana dengan negro. Hahahahahahahaha. Kesayangan Wana, Hafizul? Siapakah itu? Manusia lah. Dia ni pelik. Tapi sepelik pelik dia, aku lagi pelik hahahahaha. Gila ais. Dia? =..= dak2 bar, dak2 semara, dak2 retis lendu yang tak dikenali sangat. Arghh comel tapi bengong, gila, senget, sakai. Ehh... Jap, sakai tu aku sebenarnya. Yelah! Dress up pun tanya orang. Temgok internet pun ada. Tak reti nyahh. Aku tengok yang simple, yang lawa, dahhhhhh.... Sakai2 aku pun, aku boleh bercakap lah. Tak malu. Tak matilah buruk pun. Stoner pun boleh survive. Adehhh!! So, Wana nak hujung final ni. Cepatlah. Dah homesick tau tak?? Alahaiiii... Subject elective graphic : Typography pun tak sentuh2. Assessment lama lagi =..= Dfck.

Okay, last things. Behave. Kat universti/ipt, tak sama dengan sekolah. Pengajar lain, homework lain, kawan pun lain. Jangan jadi sampah depan mata orang.

Apa-apa pun, aku sakit hati dengan Anje aku tu. Tak pernah sweet ayat2 sawit boikkk. Aku degil? Normal~~~ Someday, aku berubah. Disebabkan dia lah, ais aku jarang sentuh. Kalau tak? Pagi melantak, lunch melantak, petang melantak, malam melantak. Esok sakit tekak. Tak tak biasa makan ais banyak2. Batuk. Muahahaha (evil laugh) Hahhh... Takpelah. Sayang kan.... Hehehe aku merajuk kejap je. Bukan lama. Hmm so paper tinggal 2. Good luck student uitm and student lain2. Assalamualaikum~