Friday, 21 March 2014

Wana Bakal Menjadi Pelajar IPT

Alhamdulilah, pada tarikh 20 Mac 2014, kami batch 1996 telah merangkul kejayaan besar dalam hidup kami dengan memiliki sebuah Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Setelah 5 tahun kami bergelar pelajar sekolah menengah dan menghadapi perang dengan kertas kami dalam SPM, akhirnya kami akan dapat keputusannya. Debaran demi debaran semakin kuat dirasakan oeh kami ketika nama pelajar cemerplang dilaungkan diatas pentas yang berbisa itu. Nama yang dilaungkan itu akhirnya diakhiri dengan tangisan. Tangisan kegembiraan. (penat baca?) Okay, sekarang fikir pasal sambung belajar kat mana?

Form 6? My mum and my family tak galakkan. Ramai juga cikgu tak galakkan dan sikit je galakkan sebab STPM tu kira macam diploma lah. Err... Saya pun takut nak ambil sebab takut masa study nanti kita merangkak nak belajar peringkat phd. Haha macam gitulah saya fikir.

Kolej / Universiti Swasta? Hahaha, janganlah call saya. Nanti saya main-main ja. Family and my senior ramai kata lebih baik tunggu surat dari IPTA dulu. Okay bos! Saya hanya menunggu jika ada rezeki.

UiTM? One of my dream~ nak sambung kat situ. Senang! Takdelah susahkan my mum nanti >_< Hehehe, course yang saya minat, agak dekat juga kat tempat tinggal saya. Bukan dekat macam jalan kaki tau! Dekat kalau naik motor atau kereta. Hehehe

Result saya rahsia? Erm, yup! Takut riak. Hanya family and my closest friend je tahu. :) kalau nak tahu juga, contact lah kalau rajin dan sudi. Hehehe, bukan sombong. Biarlah. Saya tak suka menghebohkan sesuatu. Huhuhu tak percaya? Seriuslah! Saya jenis yang suka simpan rahsia. Fyi, I am the best good listener! Hehehe sharelah cerita awak. Saya sedia mendengar! ^^ (itu takde kena mengena kbye)

No comments:

Post a Comment