Wednesday, 22 January 2014

Pabila Wana Isi Borang UPU

Assalamualaikum,
Dear my friend. Sekarang budak lepasan SPM, budak lepas STPM, budak-2 yang baru nak up menuju ke menara gading sedang membeli no.pin untuk UPU. IPTA dan lain-2 seperti Politeknik juga dipohon oleh kami semua.

Nanti, lepas dah beli tu, pergi kat laman web https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu/ dan pergi kat permohonan. Isi apa yang patut. Sebelum memilih untuk sambung pengajian apa, buat research dulu. ^^ Hahhh… Dah tau ke belum no.pin tu takde limit tarikh tamat? So, for now pertimbangkan pilihan korang tu dulu. Korang boleh isi sekarang then boleh kemaskini before tarikh permohonan tu. 7 April 2014. Saya dah isi macam kat bawah ni :

Pilihan Bidang Pengajian Mengikut Keutamaan :
Bidang 1* - EKONOMI/PERAKAUNAN/

Bidang 2 * - PERNIAGAAN

Bidang 3 *- SENI BINA PENGURUSAN

Pilihan Program Pengajian Mengikut Keutamaan Selain IPTA / Politeknik Premier di Bil :
Pilihan 1 * : UiTM - E2111 DIPLOMA SENI LUKIS DAN SENI REKA# (TERBUKA KEPADA
BUMIPUTERA SAHAJA)

Pilihan 2 : UniSZA - D2231 DIPLOMA PENGURUSAN SUMBER MANUSIA

Pilihan 3 : UiTM - E2304 DIPLOMA REKA BENTUK DALAMAN# (TERBUKA KEPADA
BUMIPUTERA SAHAJA)

Pilihan 4 : UiTM - E2201 DIPLOMA PENGURUSAN MAKLUMAT (TERBUKA KEPADA
BUMIPUTERA SAHAJA)

Pilihan 5 : UniSZA - D2150 DIPLOMA TESL

Pilihan 6 : UiTM - E2242 DIPLOMA SENI KULINARI (TERBUKA KEPADA BUMIPUTERA
SAHAJA)

Pilihan 7 : UniSZA - D2225 DIPLOMA PERDAGANGAN ANTARABANGSA

Pilihan 8 : POLITEKNIK - F2162 DIPLOMA REKA BENTUK GRAFIK

Tawakkal je. Kalau buntu dan pening sangat nak pilih apa, buatlah solat istikharah. ^^ Semoga apa yang kita pilih tu mampu kita bawa dan member kejayaan dalam hidup. InsyaAllah dengan berkat ibu bapa yang sokong kita, Allah ada, kawan-kawan jadi kawan gila-gila korang, korang dapatlah tawaran. Alhamdulillah, rezeki koranglah ^^ 

No comments:

Post a Comment